Bleiswijk - Het eerste van Korfbalvereniging Weidevogels had zaterdag 9 oktober een zware kluif aan oude bekende ODO uit Maasland. Na een 11-11 ruststand konden de Bleiswijkers de punten pas in de laatste minuut veiligstellen met een 19-18 overwinning. Op sportcomplex Merenveld werd al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. De doelpunten waren schaars: na tien minuten spelen was de stand 2-2. In de rest van de eerste helft konden beide ploegen de korf wat makkelijker vinden, maar er was nog geen bovenliggende partij. Het stuivertje wisselen resulteerde uiteindelijk in een 11-11 ruststand.
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. ODO slaagde erin om op twee doelpunten verschil te komen, maar kon het gat niet groter maken. Sterker nog, in de slotfase van de wedstrijd kwam Weidevogels weer op gelijke hoogte na een beslissende strafworp. In de slotseconden van de wedstrijd schoot Saskia Batenburg de 19-18 binnen, wat voor enorme ontlading zorgde aan Bleiswijkse kant. Hoofdcoach Peter de Waard wist op voorhand al dat zijn ploeg deze wedstrijd niet makkelijk ging winnen. “ODO is een goed team en wij zaten de laatste weken niet in de juiste flow. Daarbij hebben we ze onnodig lang in de wedstrijd gehouden door teveel vrije ballen weg te geven, die zij overigens geweldig afmaakten.”
Zaterdag speelt Weidevogels 1 opnieuw thuis tegen Twist uit Vlaardingen, de nummer 3 van de poule. Bij winst verstevigt Weidevogels hun tweede plaats. De wedstrijd start om 15.30 uur.