Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag 9 oktober zijn tweede verlies van het seizoen geleden. In een goedgevulde Oostmeerhal was BV Wyba uit Wijchen te sterk.
De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en namen al snel een 4-15 voorsprong. Na een time-out van Squirrels kwam de thuisploeg langzaam weer in de wedstrijd en dankzij een driepunter in de buzzer van Joris Sanders was het verschil aan het eind van het eerste kwart nog maar vijf punten, 12-17. Squirrels kon mede dankzij meerdere afstandsschoten van Jeroen van Winden in het tweede kwart zelfs even de voorsprong pakken, 25-24. Helaas was de opleving aan Berkelse zijde maar van korte duur. Het lukte de ploeg niet het fysieke spel van de Wijchenaren af te stoppen. Met elf punten op rij aan het eind van het kwart liepen de bezoekers uit naar een ruststand van 29-41. Het begin van het derde kwart was weer voor Squirrels, door meerdere inside scores van de lange mannen Bart Bijnsdorp en Bart Stolk kwam de ploeg terug tot 42-49. Maar wederom bleken de bezoekers te beschikken over een sterk slot van het kwart, een 10-1 run zorgde voor een tussenstand van 43-59. De wedstrijd bleek gespeeld. In het vierde kwart was Squirrels vooral met zichzelf en de scheidsrechters aan het vechten. Terwijl Wyba het publiek nog op wat dunks trakteerde werd er een eindstand bereikt van 55-76.
Volgende week speelt Squirrels in Beverwijk voor de beker. Eerstvolgende thuiswedstrijd van Squirrels is zaterdag 23 oktober, 20.00 uur in sporthal Oostmeer, tegenstander is dan het nog ongeslagen Black-Eagles.