Mooi feestje, hilarische anekdotes

Geslaagde reünie jeugdsoos Het Polderhuis 70/80

Bergschenhoek - Wat een mooi feestje moest worden, werd inderdaad een mooi feestje. Het weer zat mee. De sfeer was prima. De drankjes in overvloed waren op temperatuur. De (levens-)verhalen gelardeerd met een lach of een traan. De muziek van de band TEN15 was even dans- als herkenbaar. En de frites & snacks van snackkar Friet-Uurtje vonden gretig aftrek. Plus dat het bezoekersaantal van de reünie van jeugdsoos Het Polderhuis (1978-1992) op haar hoogtepunt zo´n zestig tot zeventig oud-leden telde. Kortom, reünie geslaagd.

Arie van Driel

Het idee voor de reünie van afgelopen zondag borrelde tijdens de tweede lockdown op bij een aantal voormalige soosbezoekers. Zij kwamen elkaar toen regelmatig tegen op het terras van Het Polderhuis. Al mijmerend over hoe het vroeger was, kwam bij hen langzaam maar zeker het plan bovendrijven om een nieuwe reünie te organiseren. De laatste reünie dateerde immers alweer van elf jaar geleden. En die werd op zaterdag 30 oktober 2010 ook nog eens op vreemde bodem gehouden: in het clubgebouw van manege Lansbergen. Dit keer zou Het Polderhuis de locatie voor de reünie worden.
Pieter, één van de vier initiatiefnemers van de B&B Het Polderhuis: "Dat oud-leden van de jeugdsoos hier regelmatig met elkaar op het terras zitten, onderstreept eens te meer hoe hecht die vriendengroep ook na bijna dertig jaar nog steeds is. Dat ze bij ons met het idee kwamen om hier een reünie te organiseren, was ook eigenlijk best wel voor de hand liggend. Het waren trouwens leuke gesprekken met dito argumenten, die we samen voerden. 'Dit. Dat. En Leon is toch...' Maar ze waren welkom. Al was het maar voor de gezelligheid. Want dat het gezellig zou worden, dat wisten we toen al."
Leon is Leon Hoek, één van de acht 'grondleggers' van wat later jeugdsoos Het Polderhuis zou worden. Met het biertje spontaan in de hand, kwam hij ze tegen: Anja Hoogenes, Mary de Graaf, Erik Puik, André van de Hoek, Saskia Dekker, Ed Burgstad plus alle oud-leden die er waren. Als vanzelfsprekend voerden de gesprekken terug naar de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

De Leeuwenkuil

Die gingen over onder meer de themafeesten, de traditionele popmaand in maart, bierproeverij en het tijdens zomerse nachten zwemmen in de vijver van De Leeuwenkuil. "Maar dan hadden we al genoeg gedronken."
De Leeuwekuil. Daar hadden ze ooit eens bijna een auto in het water geduwd. En ook al is dat alweer lang geleden, iedereen kan zich dat hilarische verhaal nog goed voor de geest halen. "Hier voor de deur stond een auto die niet wilde starten. Nou, wij wilden die man wel even helpen met aanduwen. Stuurt die man z´n auto zo het park in, Stopt-ie net voor het water. Een stukkie verder. Plons."