TOGB (zo) knokt, maar verliest van vv Emmen

Emmen - TOGB heeft de uitwedstrijd bij vv Emmen met 2-1 verloren. Een wedstrijd die eigenlijk binnen twee minuten door de thuisclub werd beslist. Het team van TOGB knokte zich terug, maar verloor. Onnodig, gezien het veldoverwicht wat TOGB gedurende een groot deel van de wedstrijd had.

Binnen vijf minuten was er een harde tackle op Jordan Weegman, waarmee Emmen aangaf fysiek niet te willen wijken. De eerste fase van de eerste helft zetten beide teams druk. TOGB creëerde twee prima mogelijkheden. Eerst was het Bas Mourits die in kansrijke positie kwam. Mourits was ook binnen het eerste half uur gevaarlijk. Na goed doorgaan op links door Jordan Weegman kon Mourits de bal met links aannemen op de zestien. Het schot van Mourits met rechts was echter niet hard genoeg om Emmen's sluitpost Van der Werff te verrassen.
Op het half uur mocht Emmen een vrije trap nemen op de middenlijn. Linksback Olivier Cremers zag dat TOGB-doelman Moreno Zwarteveld ver voor zijn doel stond waarop hij de bal ineens binnenschoot, 1-0. Zwarteveld had zich net verontschuldigd bij zijn teamgenoten toen hij een minuut later wederom de bal uit het net moest halen. TOGB verloor de bal onnodig op het middenveld en moest toezien dat de spits van Emmen,Jan Jaap Wever, uit een steekpass de bal in de verre hoek schoot, 2-0.
TOGB kreeg voor de thee nog twee prima kansen op de aansluittreffer. Een combinatie tussen Bas Mourits en Guus Steerneman aan de rechterkant van het veld belandde bij Jordan Weegman. Weegman schoot echter recht op de doelman. Daarna zag Mourits zijn inzet op de lat eindigen.
TOGB had in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht. Het drong Emmen steeds verder terug, creëerde een flink aantal kansen, maar beloonde zichzelf niet. De aansluiting kwam een kwartier voor tijd. Le Fevre versnelde op links, legde af op invaller Sla die zijn schot gekeerd zag worden door de Emmen sluitpost. De afvallende bal werd door Twan Verdel binnengeschoten, 2-1.