Delft - Vitesse Delft en Soccer Boys waren zaterdag redelijk aan elkaar gewaagd. Met hangen en wurgen sleepte de formatie van trainer Ronald Hes de overwinning binnen en liet Soccer Boys voor de derde maal deze competitie in het stof bijten.
Vitesse Delft had de wedstrijd in de openingsfase onder controle, maar verzuimde tot tweemaal toe een doelpunt te maken. In de zestiende minuut was het wel raak toen de thuisclub uit een scrimmage voor het doel van Soccer Boys kon scoren: 1-0. Afgezien van de beginfase waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Halverwege het eerste bedrijf werd een hoekschop van Vitesse Delft al koppend verlengd, maar kwam de bal uiteindelijk op de lat. Zes minuten later scoorde Soccer Boys plots de 1-1 door een doelpunt van Ruben van den Bosch. Daarna drongen de bezoekers steeds meer aan, terwijl Vitesse Delft de bal steeds minder in de ploeg wist te houden.
Direct na de thee zette Soccer Boys de duimschroeven weer aan en werd het overgrote deel van de wedstrijd gespeeld op de helft van de thuisploeg. Vier minuten later bracht Soccer Boys de 1-2 op het scorebord door een doelpunt van Kerim Kocak. Vitesse Delft gaf hierop een antwoord, 2-2. De spanning was om te snijden en de vermoeidheid sloeg aan beide kanten toe. Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg Lars Fransen uit een mooie voorzet de bal op zijn hoofd in een mêlee van spelers en kopte de winnende treffer binnen, 3-2. Bij Soccer Boys ontbrak trainer Galik Amhgar die begin van de afgelopen week met corona in het ziekenhuis werd opgenomen.