3B-Bus rijdt alweer vanaf augustus:

“Onze telefonist(e) zit voor u klaar”

Lansingerland/Bergschenhoek - Wat waren de 55-plussers blij toen 10 jaar geleden de 3B-Bus werd geïntroduceerd in Lansingerland. Een uitkomst om binnen onze gemeente met dit vervoermiddel naar bijvoorbeeld een verjaardag of fysiotherapie te gaan, te winkelen of boodschappen te doen in de supermarkt. Corona gooide roet in het eten en de 3B-Bus moest geruime tijd stoppen. Het is misschien nog niet bij veel mensen bekend, maar de bus rijdt weer en staat elke dag, uitgezonderd het weekend, voor u klaar!

John Hofman

Ook de vrijwilligers die achter de telefoon zitten zullen uw telefoontje graag beantwoorden en een rit binnen de gemeente voor u boeken. De Stichting 3B-Bus werd in mei 2010 officieel opgericht. Ze mag dus dit jaar spreken van een jubileum! De eerste bus kon dankzij subsidie van de gemeente Lansingerland worden aangeschaft en de eerste rit vond plaats in 2011.
Ze is daarna alleen maar gegroeid. Er werd steeds meer gebruik van gemaakt en het aantal passagiers nam elk jaar toe.

Vier bussen

Momenteel beschikt de stichting over vier bussen, waarvan er een in reserve staat. Nadat de regels weer werden versoepeld na de ergste coronaperiode, gingen de bussen weer rijden. Misschien dat u tot nu toe wat huiverig was om de 3B-Bus weer te nemen, maar het kan echt weer! Zonder problemen kunt u naar de gewenste bestemming worden gebracht. Op elke bus zitten twee vrijwilligers: de chauffeur en een bijrijder die u graag zal helpen bij het instappen, zo dat nodig is. Het is toch heerlijk als u er op die manier even uit kan en op een gemakkelijke manier op uw bestemming arriveert!
Voorzitter Ad Heintz: “We willen de ouderen uit de eenzaamheid halen en daarmee ook familieleden en/of kennissen ontlasten. We brengen de mensen naar elke gewenste bestemming binnen Lansingerland én, als uitzondering ook naar Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer, waar nu weer de Kerstshow is begonnen”.
Het unieke van de 3B-Bus is dat ze de mensen voor de deur ophalen en ook weer daar afzetten. Wel dient u 24 uur tevoren een afspraak te maken, zodat men de rit kan inplannen. Zo’n 75 vrijwilligers, inclusief de chauffeurs, staan voor u klaar. Rolstoelen worden helaas niet meegenomen, maar de rollator meenemen kan wel.
Stichting 3B-Bus heeft in de loop der jaren gelukkig van diverse instanties financiële steun gehad om te kunnen blijven rijden.

Afspraak maken

Schroom niet en bel gerust naar de 3B-Bus, tel. 010 – 511 17 94, om een afspraak te maken. De bus rijdt op werkdagen van 08.45 tot 16.45 uur. U kunt lid worden voor € 12,50 per jaar en betaalt voor elke rit slechts € 1,50. Stichting 3B-Bus hoopt in 2022 weer enkele dagtrips te gaan realiseren. Voor een redelijk bedrag gaat u dan met andere 55-plussers naar een leuke bestemming, waarbij de lunch is inbegrepen. “Die waren tot nu toe heel gezellig, maar vorig jaar kon dat niet vanwege corona. We hopen dat het volgend jaar weer door kan gaan”, aldus Wijnand Pijpers, vrijwilliger / secretaris van de Stichting 3B-Bus.