Opening Rotterdams Duizeligheidscentrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis hebben er een nieuwe poliklinieklocatie bij. Vanaf maandag 4 oktober kunnen hun patiënten voor bepaalde specialismen terecht bij polikliniek Willemsplein in het centrum van Rotterdam. Naast bestaande poliklinieken en een Slaapcentrum, wordt er ook een geheel nieuw Duizeligheidscentrum geopend.

De poliklinieken op het Willemsplein waren eerst gevestigd in de voormalige Havenpolikliniek. Na de sluiting van de Havenpolikliniek is een nieuwe locatie gevonden aan het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Daar is ook het Slaapcentrum van Franciscus Gasthuis & Vlietland, waar patiënten met slaapproblemen worden behandeld,

Rotterdams Duizeligheidscentrum

Met de poliklinieken van de twee ziekenhuizen is er veel kennis op één locatie bij elkaar gebracht. Voor de longartsen, KNO-artsen, neurologen en psychologen van beide ziekenhuizen, het Erasmus MC én oefentherapeuten uit de regio, een reden om het splinternieuwe Rotterdams Duizeligheidscentrum op te richten. In Rotterdam worden jaarlijks zo’n 1.800 mensen met complexe duizeligheidsklachten doorverwezen. De oorzaak van duizeligheid is niet altijd duidelijk. Waar deze patiënten voorheen langs verschillende specialismen werden gestuurd, want de oorzaken zijn heel divers, worden ze in het Rotterdams Duizeligheidscentrum geholpen door een goed op elkaar afgestemd, specialistisch team. Door deze samenwerking wordt de oorzaak van duizeligheid sneller achterhaald en kan een gerichte behandeling én nazorgtraject worden gestart. De Beter Keten heeft belangrijk bijgedragen aan de totstandkoming van het Rotterdams Duizeligheidscentrum.
Polikliniek Willemsplein is te vinden aan het Willemsplein 495 op de 2e verdieping van de Hoge Erasmus Offices.
Informatie: www.franciscus.nl/Willemsplein.