Wethouder: “Ik hoop dat jullie tevreden bewoners én inwoners worden”

Start bouw eerste 29 woningen in de Gouden Harp

Berkel en Rodenrijs - Terwijl de regen tegen de ramen kletterde, kwamen woensdag 6 oktober de toekomstige bewoners van de Gouden Harp bij elkaar in t Manneke om de start van het bouwevenement van de eerste 29 woningen te vieren. Met de bouw is reeds begonnen. Leuke bijkomstigheid is dat ze komen te wonen op de grond die voorheen eigendom was van de familie Van Mannekes die het boerenbedrijf destijds verruilde voor het exploiteren van t Manneke.

John Hofman

Sander Pieterse van Ontwikkelingscombinatie Gouden Buurten CV heette de toekomstige bewoners van harte welkom. Hij feliciteerde hen met de aankoop van een woning in een gemeente waar veel voorzieningen zijn zoals scholen, winkels en een goed functionerend verenigingsleven.
“Deze buurt is toekomstgericht, er komt veel groen en ze heeft nog dat echte dorpse karakter met smalle straatjes. De warmte-koude opslag zorgt voor een goede verwarming van de woningen. Het is al bekend op welke bouwplek u komt te wonen, maar u weet nog niet wie uw buren worden. Daarom hebben we u hier vanmiddag uitgenodigd”, aldus Pieterse. Januari 2021 waren alle woningen verkocht en kon de bouw beginnen. Het zijn zowel eengezins-, vrijstaande als twee-onder-een-kap woningen. Vijftig procent van de bewoners komt uit Lansingerland en de rest uit Rotterdam en een uit Haarlem. Er waren in t Manneke tijdcapsules neergezet waarin de bewoners iets persoonlijks konden doen, waarna deze op de bouwplaats zouden worden ingegraven, als archeologische verrassing voor (vele jaren) later.
Wethouder Jan-Willem van den Beukel vond het geweldig dat veel jonge mensen/gezinnen deze nieuwe stap willen maken. “U komt te wonen in een tuinbouwgemeente die nog steeds groeit. Het is echt dorps wonen in de Randstad. Houd rekening met elkaar, heb het hier goed en ik hoop dat u tevreden inwoners wordt van Lansingerland”, aldus de wethouder.
Hierna werd informatie over de bouw gegeven. Men is bezig met de funderingen en in week 43 zal worden gestart met de bouw zelf. De eerste oplevering is gepland rond de bouwvak in de zomer van 2022. Er zal regelmatig een nieuwsbrief aan de toekomstige bewoners worden gestuurd.

Ingraven tijdcapsules

Na de toespraken ging het gezelschap naar de bouwplaats en werden de tijdcapsules ingegraven door een aantal bewoners met hun kinderen, geassisteerd door de wethouder. De (kleine) confetti-kanonnen konden worden afgeschoten! Na de bouw van de 29 woningen zullen er nog twee ‘bouwstromen’ volgen. Aannemer is Van Mierlo. De verkoop is in handen van Makelaar Gouden Buurten, Andy Wibier in Berkel en Rodenrijs.
De Heraut sprak kort met twee toekomstige gezinnen: de families Luger en De Ruiter. Zij wonen al enkele jaren in Berkel en Rodenrijs maar wilden graag naar deze nieuwe plek én naar een grotere woning. “We zitten dichtbij de Randstad Rail, er zijn hier volop scholen aanwezig, tot zelfs het hoger onderwijs en een winkelcentrum. Wat wil een mens nog meer? We wonen tot nu toe al heel fijn, maar nu wordt het wellicht nog leuker!”