Titia Cnossen nieuwe wethouder in Lansingerland

Lansingerland - Een voor veel inwoners van Berkel en Rodenrijs oude bekende zal vanaf 1 november aanstaande het wethouderschap overnemen van Ankie van Tatenhove die na zeven jaar wethouderschap vertrekt. De ChristenUnie heeft Titia Cnossen bereid gevonden deze taak op zich te nemen en is daar heel blij mee.

Fractievoorzitter Kees-Willem Markus vertelt dat er aan de komst van Titia Cnossen een zorgvuldige procedure is voorafgegaan. Vanuit het landelijk netwerk van de partij kwam de ChristenUnie drie interessante kandidaten op het spoor. Al bij het eerste contact met hen bleken zij alle drie uitstekende papieren te hebben. Daarop ging de selectiecommissie die bestond uit vertegenwoordiging van bestuur en fractie, met hen uitvoerig in gesprek over hun motivatie, hun politiek-bestuurlijke ervaring en hun visie op het wethouderschap in Lansingerland. De keus is gevallen op Titia Cnossen uit Berkel en Rodenrijs.
Titia Cnossen (1957) is een door de wol geverfde bestuurder en een bekend gezicht in de landelijke ChristenUnie. Tot voor kort was zij burgemeester van de gemeente Woudenberg. Daarvoor was zij achtereenvolgens wethouder in de gemeente Berkel en Rodenrijs (voor de fusie) en in de gemeente Woerden.
Titia is een verbindende persoonlijkheid en heeft in haar voorgaande functies veel ervaring opgedaan die goed ingezet kan worden in het wethouderschap in Lansingerland. Ze zegt in een reactie zich te verheugen op de nieuwe kennismaking met iedereen die betrokken is met Lansingerland.
Fractie en bestuur van de ChristenUnie hebben groot vertrouwen dat Titia snel een goede samenwerking met de gemeenteraad zal opbouwen en vooral ook dat zij zich sterk zal maken voor het belang van alle Lansingerlanders.