Grootschalig onderzoek gestart na steekincident

Bleiswijk - Een grootschalig onderzoeksteam (TGO) van de politie is volop bezig met het onderzoek naar het steekincident waarbij een 39-jarige man uit Beverwijk om het leven is gekomen. Donderdagavond 30 september heeft een 46-jarige man uit Bleiswijk zich bij de politie gemeld vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij deze zaak. Hij zit vast en wordt verhoord.

Donderdagochtend kort voor 10.30 uur meldden getuigen dat een zwaar gewonde man op straat lag. Hulpverleners waren snel ter plaatse op de Jan van der Heydenstraat. Een spoedoperatie door een traumateam mocht niet meer baten, de 39-jarige man uit Beverwijk bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Direct werd de omgeving in Bleiswijk afgezet, werd sporenonderzoek gestart en met getuigen gesproken. Het onderzoek bracht de recherche onder meer bij een woning aan de IJsvogellaan. Wat zich daar precies heeft afgespeeld wordt onderzocht. Er is gedurende de dag onder meer sporenonderzoek verricht in de woning.
Kort na het incident in Bleiswijk, kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij waarbij mogelijk geschoten was op de Leo Lashleylaan in Rotterdam-Zuid. De recherche houdt er sterk rekening mee dat deze twee incidenten een verband hebben met elkaar. Een woning aan de Leo Lashleylaan is donderdag 30 september doorzocht. Daarbij zijn een aantal tassen met mogelijk verdovende middelen in beslag genomen door de politie.
Het onderzoek gaat de komende dagen volop verder. Daarbij kan de politie uw hulp goed gebruiken. Heeft u iets gezien of heeft u beelden? Bijvoorbeeld van camera’s aan huis, een bedrijfspand of dashcambeelden. Laat het dan weten. U kunt dat doen door te bellen met 0900 - 8844.