Dankzij vrijwilligers staat er nu een prachtig ingericht gebouw

Officiële opening nieuw clubhuis scouting Olave St. Clair

Berkel en Rodenrijs - Dat zal je altijd zien. Genieten de scouts van Olave St. Clair alweer enkele maanden van hun nieuwe stek in de Groenzoom en moest de officiële ingebruikname vanwege corona worden uitgesteld, valt de regen gestaag uit de lucht tijdens de officiële opening door burgemeester Pieter van de Stadt op zaterdag 2 oktober. Het feest was er echter niet minder om, want de scouts beschikken over een paar prachtige, grote tenten om het feest verder droog door te komen.

John Hofman

De springkussens stonden al klaar en slechts een enkele dappere scout durfde er op te gaan en dacht: natter dan nat kan je niet worden. Wel jammer natuurlijk, want laten we wel zijn: Olave St. Clair zit nu op een prachtige locatie en met een zonnetje was het nog mooier geweest. Vele jaren stond hun oude clubhuis midden in een woonwijk aan de Burg. Hendrixstraat met pal ernaast het speel- en oefenveld, waarop menig jubileum is gevierd. Toch had het wel iets en echt overlast hebben de omwonenden eigenlijk nooit ervaren, want scouts kennen discipline.
Het duurde enige tijd voordat er een definitieve nieuwe plek kon worden aangewezen. Op het oude terrein staat nu inmiddels een aantal nieuwe woningen. Burgemeester Van de Stadt sprak zijn waardering uit naar bestuur en leiding van Olave St. Clair, omdat zij zoveel jeugd onder hun hoede nemen en ze elke week de kans geven tot ontspanning en plezier, dingen leren waar ze in hun verdere leven profijt van zullen hebben, maar ook op een goede manier leren omgaan met hun leeftijdgenoten. Ook prees hij de inzet van de scouts bij vele evenementen in Berkel en Rodenrijs om deze soepel te laten verlopen.

Naam

De burgemeester moest de trap op om de naam van het nieuwe gebouw te onthullen: De Gantel’. De onthulling werd bijgewoond door vele ouders, maar vooral alle scouts. Er wachtte het bestuur nog een verrassing. Enkele medewerkers van het Actie Comité Rehoboth (ACR) overhandigden namens hun kringloopwinkel een cheque aan voorzitter Paul Zantman ter waarde van € 2.000 en of dat nog niet genoeg was, kwam er direct daarna een afvaardiging van Kringloopwinkel De Paardestal naar voren die Paul een cheque van € 5.000 overhandigde. Een schitterend totaal bedrag, dat Olave St. Clair heel goed kan gebruiken, want het clubhuis en de inrichting hebben heel wat gekost en zodoende kan de begroting weer wat ruimte krijgen. Paul bedankte de twee kringloopwinkels en zei heel blij te zijn met deze schenkingen. "Beide kringloopwinkels geven regelmatig aan plaatselijke goede doelen en verdienen het dat wij, inwoners van Lansingerland, onze gebruikte spullen daar brengen!"
Hierna maakte de burgemeester een rondgang door het gebouw, terwijl in een van de tenten de vele aanwezigen werden getrakteerd op koffie, thee of limonade, met daarbij een heerlijk stuk gebak, gepresenteerd door, uiteraard, de scouts zelf. Het feest is daarna nog verder gegaan voor leiding en alle leden. Eén ding staat vast: Olave St. Clair heeft weer een eigen stek in een prachtig natuurgebied en zal daar zeker tot in lengte van dagen met veel plezier gebruik van maken. O ja, nieuwe scouts zijn van harte welkom!