Soccer Boys krijgt niet wat het verdient

Bleiswijk - De thuisbeurt van Soccer Boys werd met miniem verschil verloren van DSO. Soccer Boys bleef zodoende voor de tweede maal zonder punten. Na twee nederlagen maakt aanvoerder Wilmar Zeelenberg zich echter geen zorgen.

Rien Kuyvenhoven

De Zoetermeerse formatie die door velen wordt gezien als één van de kanshebbers in de tweede klasse C kon vooral in de eerste vijfenveertig minuten niet overtuigen. De ploeg die als bestuursafvaardiging een kopstuk uit de politiek, Hilbrand Nawijn, en hun oud-trainer Guus Haak, de voormalige Feyenoord verdediger, in hun gevolg hebben.
De mannen konden tijdens de theepauze ook niet anders concluderen dan dat hun favoriete ploeg de mindere was van Soccer Boys. De vechtlust, de inzet en vooral het enthousiasme vierden hoogtij bij de ploeg van trainer Galik Amghar. Met de overijverige Ruben van den Bosch trok Soccer Boys ten aanval en moest hierbij ook constateren dat de afweer bij DSO niet het sterkste gedeelte van de ploeg was. Het enige minpunt van de Bleiswijkers was dat er te weinig kansen gecreëerd werden waardoor een dubbelblanke ruststand op het scorebord bleef staan.

Duels

De onrust bij de gasten over de eerste vijfenveertig minuten moeten zorgen hebben gebaard bij de begeleiding en zal tijdens de rust de nodige aanwijzingen hebben opgeleverd waardoor deze ploeg uit een heel ander vaatje ging tappen. De thuisclub ving dit in eerste instantie goed op. De twee ploegen schuwden de duels niet wat het vermaak ten goede kwam. Slechts eenmaal werd de Soccer Boys defensie in die tweede rondgang te kijk gezet door de behendige en snelle Sahr Kabuta. Deze werd met een vlijmscherpe pass de ruimte ingestuurd en wist hierna de uitstekend spelende doelman Devi Ponsen te verschalken. Soccer Boys - trainer Galik Amghar bracht vervolgens vers bloed binnen de lijnen. Mogelijkheden kwamen er nog wel voor Wilmar Zeelenberg, Ruben Smits en Pascal de Ruyter maar de echte precisie ontbrak deze middag waardoor DSO schadevrij de negentig minuten kon volmaken en men bij Soccer Boys toch wel met een voldaan gevoel over deze tweekamp kan uitkijken naar een volgende confrontatie.

Oudste

"Daarom heb ik geen zorgen voor de toekomst", analyseerde aanvoerder Wilmar Zeelenberg de wedstrijd na afloop. "Kijk eens hoe weinig kansen DSO heeft gehad deze middag. Bij ons ontbrak er iets in de laatste fase, het laatste voorzetje. Voor de tweede maal verliezen we hierdoor met één doelpunt verschil. Maar met al deze jonge jongens hebben we natuurlijk een best leuke en jonge ploeg met die oude rot (hijzelf, red.) in de spits. Ik denk wel dat ik in die jaren in dit elftal bijna op iedere positie heb gespeeld. Met mijn lengte kan je ook regelmatig een kopduel winnen. En over die nul punten na twee wedstrijden moeten we natuurlijk niet moeilijk doen. Als we zo doorgaan moeten we toch in de middenmoot kunnen meedraaien."
Soccer Boys - trainer Galik Amghar was evenmin in paniek over het puntenverlies. "Nee, deze uitslag hebben we niet verdiend. Achterin stond het goed en wij kregen ook de betere kansen. Op zich een leuke wedstrijd maar liever had ik hier een beloning voor gezien. De kansen die je kreeg die werden niet benut. Ik zeg we moeten deze lijn zien door te trekken dan kunnen we best een goed seizoen draaien ondanks de kwestie, wie scoort."